Articol.co.ro
Vizualizarea – O cheie pentru atingerea obiectivelor
Vizualizarea este un instrument important de dezvoltare personala. Afirmatiile va pot ajuta sa va motivati si sa va concentrati mai bine pentru a va atinge obiectivele, astfel incat sa puteti folosi vizualizarea sau imaginile mentale. Desi a devenit foarte populara ca tehnica de dezvoltare personala pe la sfarsitul anilor saptezeci si inceputul anilor optzeci, noi, ca oameni, am folosit imagini mentale de la inceputul timpului.
Ori de cate ori avem o idee de a face ceva, o vizualizam mai intai. De exemplu, daca ne este foame si dorim sa mancam, ne imaginam diferite posibilitati de hrana. Daca vrem sa preparam o masa sau sa iesim sa mancam si daca ne dorim sau nu compania la masa. Cand avem o functie, ne imaginam ce tip de costum sa purtam si de unde il putem cumpara.
Ce este vizualizarea?
Este folosirea imaginatiei prin imagini mentale pentru a crea viziuni asupra a ceea ce vrem in viata noastra si cum sa le facem sa se intample. Impreuna cu concentrarea si emotia devine un instrument puternic, creativ care ne ajuta sa realizam ceea ce vrem in viata.
Folosite corect pot duce la auto-imbunatatire, mentin o sanatate buna, va pot ajuta sa faceti sport la un nivel ridicat si sa va atingeti obiectivele in viata. In sport, imaginile mentale sunt adesea folosite de sportivi pentru a-si imbunatati abilitatile prin imaginea realizarii unui anumit efect, cum ar fi lovirea unei mingi, schiatul, inotul sau o cursa, printre multe altele.
Utilizarea ca tehnica a vizualizarii are ca rezultat o performanta si un rezultat mult mai bun. Acest lucru este adevarat si in afaceri sau in viata: prezentarea unui discurs, solicitarea unei majorari sau orice alta situatie care necesita pregatire si preconceptie.
Cum functioneazã? Vizualizarea sau imagistica mentala functioneaza deoarece, atunci cand va imaginati ca efectuati perfect un lucru si faceti exact ceea ce doriti, creati fiziologic modele neuronale in creierul vostru, ca si cum ati fi efectuat fizic actiunea. Gandul poate stimula sistemul nervos in acelasi mod ca evenimentul real. Efectuarea sau repetarea in minte a unui eveniment, creeaza modelele neurale pentru a ne invata muschii sa faca exact ceea ce vrem sa faca.