Articol.co.ro
Calorifere de aluminiu: cum sa va alegeti caloriferele?
Pe site-ul eCalorifere.ro, cei interesati pot analiza o gama variata de radiatoare din aluminiu, la preturi accesibile si la o calitate foarte buna
Printre numeroasele solutii de incalzire disponibile si gama foarte larga de calorifere din aluminiu de pe piata, este dificil de ales. Pentru a decide care este tipul de calorifer potrivit, trebuie analizat materialul, pe langa alte crierii. Intelegerea functionarii si caracteristicilor radiatorului din aluminiu ii poate ajuta pe viitorii proprietari sa il aleaga pe cel potrivit. Pe site-ul eCalorifere.ro, cei interesati pot analiza o gama variata de radiatoare din aluminiu, la preturi accesibile si la o calitate foarte buna.
In ce consta functionarea unor calorifere din aluminiu?
Pentru a alege un calorifer bun din aluminiu, proprietarii trebuie sa tina cont de cateva criterii, cum ar fi modul in care casa este izolata, dimensiunea camerelor, bugetul, dar si gusturile. Cei care dispun de centrala, pot opta cu incredere pentru un radiator din aluminiu. Acest sistem, care permite incalzirea mai multor incaperi in acelasi timp, cuprinde un generator de caldura, care poate fi un cazan sau o pompa de caldura, de exemplu.
Radiatorul de aluminiu este de asemenea echipat cu doua sisteme de reglare care moduleaza fluxul de apa in interior. In partea de sus, exista un robinet cu cap termostatic, pentru a regla cantitatea de apa fierbinte care trebuie sa treaca, in functie de cantitatea de caldura dorita.
Radiatorul din aluminiu are o inertie termica buna. Prin urmare, creste rapid in temperatura si scade incet. Este foarte important sa fie instalat intr-o casa bine izolata pentru a se putea profita de avantajele sale. Radiatorul din aluminiu este, de asemenea, mai usor decat cel din fonta. Poate fi gasit in forma orizontala sau verticala , iar per ansamblu designul modelelor este relativ clasic.
Calorifere din aluminiu | Radiatoare din aluminiu | eCalorifere.ro
Dezavantajele radiatorului din aluminiu variaza in functie de modelul ales, temperatura ridicata sau scazuta. Modelele cu temperatura scazuta sunt mai scumpe, deoarece sunt mai mari, dar consuma mai putina energie.
Modelele cu temperatura ridicata necesita un sistem de incalzire din aluminiu. In general, nu se recomanda instalarea caloriferelor din diferite materiale pe acelasi circuit de incalzire centrala, deoarece poate aparea riscul de a se deteriora in timp. Exista riscul ca radiatorul din aluminiu sa dezvolte coroziunea.
Costul unui radiator de aluminiu este undeva intre cel al radiatorului de otel si al radiatorului din fonta. Pretul sau variaza foarte mult in functie de forma, puterea si dimensiunea modelelor.