Articole SEO de tip Advertorial si Comunicate de presa pentru firme din Romania. Promovare Site Organic in Google.

Bacsisul – cat si cum se lasa in functie de specificul fiecarei tari

In functie de zona vizitata exista anumite asteptari cu privire la bacsisul lasat

In functie de zona vizitata exista anumite asteptari cu privire la bacsisul lasat. In vreme ce unele tari au acest tips inclus in nota de plata, altele lasa la latitudinea clientului valoarea bacsisului.

Nerespectarea normelor culturale la nivel national ii poate pune pe turisti in situatii incomode, mai ales atunci cand sunt implicati banii. Intelegerea procentelor medii de bacsis este extrem de importanta, suma oferita fiind vazuta ca o forma de respect vis a vis de membrii personalului din domeniul HoReCa.

Cat de important este bacsisul?

Turistii nu ar trebui sa fie niciodata pusi in situatii incomode atunci cand vine vorba despre plata unei mese la restaurant, plata unui sofer de taxi sau multumirea unui angajat dintr-un hotel pentru serviciile oferite.

  • Australia – desi bacsisul nu este obligatoriu, angajatii restaurantelor se asteapta sa primeasca la final in jur de 10% din nota de plata;

  • Brazilia – bacsisul trebuie lasat intr-o maniera cat mai discreta deoarece brazilienii prefera sa fie subtili cand vine vorba de schimbul de bani. Restaurantele au deja inclusa o taxa de serviciu, tocmai pentru a evita situatiile mai putin placute;

  • China – in zona continentala nu se asteapta niciun fel de bacsis, in unele locuri fiind chiar puternic descurajat. Cu toate acestea, unele restaurante de lux si localuri turistice de top accepta aceste mici atentii;
  • Croatia – normele de bacsis difera in functie de locatie. La baruri, spre exemplu, este destul de comun ca restul sa fie lasat personalului angajat, in vreme ce un bacsis intre 3-5% se ofera in cafenele sau restaurente. In localurile de lux, clientii lasa intre 10-15%, un fel de multumire pentru serviciile oferite;
  • Egipt – aici se obisnuieste ca turistii sa lase intre 5-10% ospatarilor, barmanilor sau angajatiilor din hoteluri;
  • Franta – restaurantele, barurile si cafenelele franceze vor include, in general, o taxa de serviciu pe nota de plata, asa ca nu se asteapta un bacsis. Cu toate acestea, angajatii vor fi recunoscatori pentru un mic bacsis in schimbul unei experiente grozave.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Setari de Confidentialitate
Nume Activat
Cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a putea oferi o experienta cat mai placuta
Google Analytics
We track anonymized user information to improve our website.
x

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.