Articol.co.ro
Cauzele durerii maxilarului
Durerea maxilarului poate afecta modul in care o persoana vorbeste si mananca.
Durerea maxilarului poate afecta modul in care o persoana vorbeste si mananca. Aceasta durere la nivelul maxilarului este extrem de neplacuta si provoaca disconfort constant. Ce poate provoca dureri maxilare?
Exista multe cauze ale durerii in zona maxilarului. Identificarea cauzei durerii este cheia eliminarii acesteia. Durerea maxilarului se poate manifesta ca o senzatie dureroasa langa ureche, precum si durere pe una sau ambele parti ale fetei. De obicei, apare atunci cand o persoana mesteca, vorbeste si de fiecare data cand deschide si inchide gura. In plus fata de durere, poate aparea un clic sau un sunet specific.
- Problema sinusurilor
Unele dintre cavitatile sinusale sunt situate in apropierea articulatiei maxilarului, deci daca exista o problema cu sinusurile, aceasta poate duce la durere maxilara.
- Nevralgia de trigemen
Nevralgia de trigemen este o afectiune care provoaca dureri severe la nivelul fetei. Nervul trigemen afectat da senzatia de durere la nivelul maxilarului, chiar si cu cele mai minime activitati, cum ar fi vorbirea si mancatul. De obicei intensitatea si durata durerii creste in timp.
- Probleme articulare temporomandibulare
Aceasta afectiune provoaca durere atunci cand persoana misca si stimuleaza maxilarul. Unele dintre lucrurile care cauzeaza probleme cu articulatia temporomandibulara si muschii sunt: leziuni, disc deplasat, artrita, scrasnirea dintilor, strangerea maxilarului din cauza stresului si anxietatii, inflamatie.
- Infarct
Durerea maxilarului poate fi un alt semn al unui atac de cord. Daca persoana simte durere in partea stanga a fetei, trebuie cautate si alte semne insotitoare ale unui atac de cord. Unele dintre ele sunt: durere, presiune sau disconfort in zona pieptului, transpiratie, senzatie de lesin, greata, furnicaturi in bratul stang. In caz de atac de cord suspectat, trebuie solicitat imediat asistenta medicala.
- Infectie dentara
Infectiile dentare se pot raspandi la nivelul maxilarului, provocand durere in aceasta zona. Adesea infectia este un abces dentar. In aceasta stare, trebuie sa existe durere in dinte.
- Trauma
Vatamarea maxilarului provoaca durere, iar tipul si gravitatea leziunii vor determina nivelul durerii. Osul poate fi rupt sau indepartat de la locul sau. Uneori apar vanatai si umflaturi insotitoare.