Articol.co.ro
Ce sa beti la o cina italieneasca
Italienii au placerea de a sta la un pahar inainte de cina sau pranz sau la sfarsitul unei mese. Bauturile de la inceput se numesc “apertivi” (pluralul de la “apertivo”), iar cele de la final “digestivi” (pluralul de la “digestivo”).
Comanda mancare italiana
Daca vreti sa incercati un “apertivo”, o bautura usor alcoolizata, servita in general cu o mica gustare, mergeti la un bar italienesc inainte de cina sau pranz. Cu exceptia vinurilor spumante si prosecco, restaurantele nu servesc cocktailuri sau bauturi alcoolice inainte de masa.
Italienii traditionali nu beau alcool fara o gustare, iar de aceea, in general, la un bar veti fi servit si cu alune sau chips-uri odata cu bautura.
In unele orase, barurile servesc un bufet aperitiv, ce contine mai multe gustari alaturi de bautura.
Italienii rar beau cocktailuri facute cu tarie. Cele mai comune “apertivi” sunt:
- Prosecco (vin spumapnt)
- Aperol (lichior cu aroma de portocale, cu 11% alcool)
- Martini (vermouth-ul si nu cocktailul)
- Campari (bitter rosu, combinat cu apa minerala sau suc de portocale)
- Spritz (suc carbogazos, prosecco si Aperol sau Campari, baut in general in zona Venetiei)
- Bellini (un pahar de prosecco cu suc de piersica alba)
- Bere
- Vin alb sau rosu
- Bauturi non-alcoolice, in general cocktailuri din sucuri de fructe.
Dupa cina, in Italia se bea de obicei un espresso. Acesta nu se consuma niciodata in acelasi timp cu mancarea. De asemenea, se mai poate bea si acel “digestivo”, bautura din plante care ajuta digestia. Alte bauturi consumate dupa masa sunt: Limoncello, Grappa, Amaro, Sambuca, Amaretto.
Daca doriti sa faceti comanda mancare italiana, accesati www.ilmatterello.ro. Facem livrare mancare cu specific italian in sectoarele 2 si 3 in cel mai scurt timp.