Articol.co.ro
Cele mai bune aplicatii privind securitatea telefoanelor Android
Mai jos sunt câteva dintre aplicaţiile care vor spori confidenţialitatea şi securitatea pe dispozitivele de tip Android, aplicaţii care merită să fie instalate
Mai jos sunt câteva dintre aplicaţiile care vor spori confidenţialitatea şi securitatea pe dispozitivele de tip Android, aplicaţii care merită să fie instalate:
-
LastPass Password Manager – Parolele sunt poarta către viaţa digitală şi depinde de fiecare utilizator să le asigure în mod corespunzător. Secretul? Un program special creat, care simplifică mult crearea şi menţinerea parolelor solide, indiferent de numărul aplicaţiilor, al site-urilor sau al serviciilor utilizate. Pentru Android, aplicaţia LastPass este extrem de bine gândită, simplu de utilizat şi eficientă, deoarece poate asigura stocarea în siguranţă a datele de acreditare şi permite conectarea oriunde este necesară o parolă. LastPass funcţionează la fel de bine şi pe desktop şi sincronizează perfect informaţiile pe mai multe dispozitive şi platforme (folosind propriul său sistem de stocare securizată în cloud şi criptare la nivel de dispozitiv).
-
Autentificarea cu doi factori – În afară de utilizarea parolelor puternice, cel mai inteligent lucru pe care utilizatorii îl pot face pentru a-şi păstra în siguranţă conturile online este să folosească autentificarea cu doi factori. Acest lucru presupune o a doua formă de identificare a informaţiilor – cum ar fi un cod generat de o aplicaţie pe telefon – pe lângă parola principală, făcând, astfel, substanţial mai dificil pentru un ruffian modern să intre în cont. Cea mai bună aplicaţie pentru Android este Authy, apreciată pentru un design modern, intuitiv, cu funcţii avansate, dar şi cu asistenţă pentru protecţia amprentelor la nivel de aplicaţie.
-
Reţelele private virtuale, sau VPN-urile, pot fi o modalitate eficientă de a păstra datele pe telefon în mod privat şi sigur – în special atunci când sunt utilizate reţele wi-fi publice, care se ştie că permit persoanelor din exterior să vadă tot felul de informaţii confidenţiale în momentul conectării.
-
ProtonMail este, fără doar şi poate aplicaţia, pe care oamenii ar trebui să o aibă instalată pe telefon, in special atunci când folosesc destul de des mailul personal. Fondat de oamenii de ştiinţă de la CERN (Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare), aplicaţia foloseşte o metodă open source de criptare end-to-end, pentru a păstra în siguranţă mesajele. Nu trebuie furnizate informaţii personale, iar compania spune că nu deţine înregistrări ale adreselor IP sau orice altceva care ar putea face legătura directă cu unul dintre conturi.