Articol.co.ro
Cele mai emblematice puncte de reper din Romania
Romania are o multitudine de repere naturale si culturale raspandite peste tot
Un punct de reper este o caracteristica naturala, uneori si artificiala, recunoscuta si utilizata pentru navigatie, o caracteristica care iese in evidenta din mediul apropiat si care este adesea vizibila de la distante mari.
Care sunt cele mai cunoscute puncte de reper din Romania
Romania are o multitudine de repere naturale si culturale raspandite peste tot. De la binecunoscutul Palat al Parlamentului, Castelul Bran si Salina Turda, pana la cele pe care inca nu sunt atat de cunoscute in randul turistilor, iata cateva exemple, ce merita atentie:
-
Cazinoul din Constanta
Situat pe malul Marii Negre, Cazinoul este unul dintre cele mai spectaculoase repere arhitecturale din Romania. Un exemplu de art deco care incanta prin ferestrele in forma de cochilie si ornamentele complicate, are o istorie lunga si zbuciumata, ceea ce ii confera un aer suplimentar de mister.
-
Coloana Infinitului
Coloana Infinitului, din Targu Jiu, face parte dintr-un ansamblu sculptural al lui Constantin Brancusi, unul dintre cele mai influente nume din arta secolului XX. Realizata din piramide trunchiate, aceasta poate fi replicata la nesfarsit si, ca atare, evoca infinitul.
-
Castelul Bran
Datorita asocierii sale cu Contele Dracula, Castelul Bran este tot ceea ce deja se cunoaste si chiar mai mult. Construit pe o stanca si inconjurat de paduri dese, acesta nu contine niciun fel de accesorii vampirice.
-
Palatul Parlamentului
Cea mai faimoasa cladire din Romania, cunoscuta si sub numele de Casa Poporului, a fost construita de conducatorul comunist Nicolae Ceausescu. Cu 1.100 de camere repartizate pe 12 etaje si opt niveluri subterane, este cea mai mare cladire administrativa din lume. Pitita de tot ce se afla in jur, este o caracteristica a orizontului Bucurestiului.
-
Sfinxul
Situat la inaltime in muntii Bucegi, Sfinxul este cel mai cunoscut reper natural din Romania. In apropierea formatiunii stancoase Babele, dupa cum sugereaza si numele, seamana cu Sfinxul din Giza, precum si cu energia specifica pe care multi spun ca o simt atunci cand fac drumetii pe platou.
Alte mentiuni onorabile: Cimitirul Vesel, Castelul Peles, Cascada Bigar, Biserica Neagra, Transfagarasan, Castelul Corvin, Muntii Noroiosi, Cazanele Dunarii si Pestera Scarisoara.