Articol.co.ro
Chec cu migdale
Ingrediente necesare:
- 1 kg faina;
- 1 pachet unt;
- 100 grame de fulgi de migdale;
- 120 grame de drojdie;
- 125 grame de lamaie zaharisita taiata cubulete;
- 125 grame de zahar;
- 750 grame de faina;
- 3 pliculete zahar vanilat;
- 375 ml lapte;
- coaja rasa de la 2 lamai.
Mod de preparare:
Cerneti un kg de faina intr-un vas. In mijlocul fainii cernute faceti o adancitura in care puneti drojdia inmuiata in lapte caldut. Lasati 10 minute langa o sursa de caldura. Adaugati un pachet de unt, restul de lapte, 125 grame de zahar, 3 pliculete zahar vanilat, 125 grame de lamaie zaharisita taiata cubulete, coaja rasa de la 2 lamai, o parte din fulgii de migdale. Framantati cu aluatul si lasati la dospit.
Asezati hartie de copt pe o tava. Cuptorul se infierbanta la 175° C. Aluatul crescut se intinde pe o planseta, se ruleaza sau se impleteste si se asaza pe tava. Ungeti checul pe toata suprafata cu putin unt topit si presarati restul de fulgi de migdale. Dati la cuptor aproximtiv 40 de minute. Dupa ce s-a copt, rasturnati pe o tava si lasati sa se raceasca.
Preparatul este delicios si poate fi savurat cu placere de toata familia.
Pofta buna!