Pentru a-ti putea incalzi si raci eficient casa, este foarte important sa afli cum caldura este transferata de la si catre ce obiecte. Intelegerea cum caldura este transferata din afara catre interiorul casei, si din casa catre corpul tau, este importanta pentru a putea intelege provocarea de a pastra o casa incalzita sau racita. Intelegerea procesului care te ajuta sa-ti tii corpul incalzit sau racit, este extrem de importanta, pentru a sti ce fel de strategii sa abordezi in casa ta.

Caldura este transferata catre si de la anumite obiecte, precum esti chiar tu si casa ta, prin intermediul a trei procese, si anume conductie, radiatie si convectie.

Conductia este caldura care calatoreste printr-un material solid. In zilele fierbinti, caldura este condusa in casa prin acoperis, pereti si ferestre. Caldura se reflecta in acoperisuri, iar izolarea si ferestrele eficiente energetic vor ajuta la reducerea conducerii caldurii in interiorul casei.

Radierea este forma prin care caldura calatoreste, fie printr-o sursa de lumina vizibila sau invizibila. Razele soarelui sunt o sursa evidenta de caldura a caselor. Iar radiatiile infrarosii sunt cele care dau caldura si fierbinteala razelor solare care se pot simti chiar si din cealalata parte a unei camere. Exista o tehnologie noua care este folosita la ferestre acestea protejand si blocand aceste raze infrarosii.

Convectia este o alta metoda prin care caldura din pereti si din tavan sa ajunga la tine. Aerul cald se ridica deasupra in mod natural, mutand astfel aerul cald de langa pereti si facandu-l sa circule prin toata camera.

Si pentru ca iarna caldura este atat de importanta, Sab Sistem, ofera clientilor sai vanzare centrale termice dar si montaj centrale termice, pentru a avea acces la o metoda inteleapta de incalzire a casei dar si de acces la apa calda instant.