Articol.co.ro
Riscurile sarcinii
Problemele structurale ale uterului sau ale colului uterin pot creste riscul unor dificultati precum avortul spontan sau un fat pozitionat anormal. Aceste probleme cresc, de asemenea, riscul unei cezariene
Fiecare sarcina are riscurile ei. Insa, ingrijirea si asistenta prenatala buna, vor ajuta mama sa minimalizeze riscurile sarcinii. Factorii precum varsta, starea generala de sanatate, pot creste sansele de a intampina complicatii in timpul sarcinii. Chiar si femeile care au fost sanatoase inainte de a ramane insarcinate pot avea dificultati. Problemele pot face ca sarcina sa fie una cu risc ridicat.
Care sunt riscurile sarcinii?
Problemele structurale ale uterului sau ale colului uterin pot creste riscul unor dificultati precum avortul spontan sau un fat pozitionat anormal. Aceste probleme cresc, de asemenea, riscul unei cezariene.
Femeile sub varsta de 20 de ani au un risc semnificativ mai mare de complicatii legate de sarcina decat cele de peste 20 de ani. Mamele adolescente sunt mai susceptibile de: un copil prematur sau un copil cu o greutate scazuta la nastere si hipertensiune arteriala. Varsta frageda include urmatoarele: un pelvis subdezvoltat (corpurile femeilor tinere continua sa creasca si sa se schimbe, iar un pelvis subdezvoltat poate duce la dificultati in timpul nasterii), deficiente nutritive (femeile tinere au mai multe sanse sa aiba obiceiuri alimentare proaste, iar acest lucru poate duce la o deficienta nutritionala, care la randul ei provoaca diverse complicatii atat pentru mama cat si pentru copil) si hipertensiunea arteriala, care poate declansa travaliu prematur. Travaliul prematur duce la copii subponderali, care necesita ingrijiri specializate pentru a supravietui.
Femeile peste 35 de ani, pe masura ce imbatranesc, sansele lor de a concepe o sarcina incep sa scada. O femeie mai in varsta, care ramane insarcinata are, de asemenea, mai putine sanse ca sarcina ei sa decurga normal, fara probleme. De obicei, femeile peste 35 de ani pot suferi de diabet, hipertensiune arteriala si boli cardiovasculare. Astfel, sarcina va fi complicata. Atunci cand aceste afectiuni nu sunt bine controlate, ele pot contribui la avort. O femeie de peste 35 de ani are un risc mai mare de a avea un copil cu defecte la nastere din cauza problemelor cromozomiale. Sindromul Down este cel mai frecvent defect la nastere legat de cromozomi. Acesta provoaca diferite grade de dizabilitate intelectuala si anomalii fizice. Ingrijirile prenatale si testele pot ajuta la determinarea probabilitatii complicatiilor cromozomiale.