Articole SEO de tip Advertorial si Comunicate de presa pentru firme din Romania. Promovare Site Organic in Google.

Cu ce ​​sa inlocuiesti carnea? Produse vegetale bogate in proteine

Tofu este bogat in proteine ​​din soia, calciu si fosfor

Multi oameni decid sa renunte la carne din motive filozofice – o fac in beneficiul animalelor. Dar putin se spune despre faptul ca excluderea carnii din meniu este buna pentru… planeta. Cum este posibil acest lucru?

Productia de alimente de origine animala are un impact urias asupra climei. Calculele expertilor arata ca genereaza pana la 18 % a emisiilor antropice de gaze cu efect de sera.

Ce produse sunt perfecte ca inlocuitor de carne?

  • Tofu

Tofu este bogat in proteine ​​din soia, calciu si fosfor. De asemenea, contine fitoestrogeni (in special izoflavone) care imita actiunea hormonilor sexuali naturali estrogeni.

  • Tempeh

Boabele de soia fermentate sunt ingrediente traditionale ale bucatariei indoneziene. Este un produs usor digerabil si bogat in proteine ​​usor digerabile, fibre, vitamine B si fier.

  • Naut

O leguminoasa care contine fier, potasiu, magneziu, fosfor, zinc, precum si calciul necesar pentru dezvoltarea corecta a oaselor.

  • Fasole

Pe langa proteine, contine vitamine din grupele B, A si C, precum si minerale valoroase potasiu, calciu, fosfor, fier, zinc si seleniu.

  • Linte

In primul rand, este o sursa de proteine ​​usor digerabile – in 100 de grame de legume exista pana la 9 g. In al doilea rand, contine potasiu si acid folic, care previne aparitia defectelor tubului neural la fat.

  • Ciuperci stridii

Au un continut scazut de calorii (aproximativ 33 kcal la 100 g) sunt o sursa de nutrienti precum, vitamina C, vitaminele B, cupru, potasiu, fier, seleniu si sodiu. De asemenea, contin proteine, fibre si acizi grasi nesaturati.

Alti analogi de carne

Pe langa produsele mentionate mai sus, pe piata alimentara exista si alti inlocuitori de carne din materiale vegetale sau ciuperci filamentoase (micoproteine). Cea mai des folosita proteina este graul (glutenul), care poate fi asezonat si transformat intr-o textura de carne.

Intr-o dieta fara carne, nu trebuie uitat sa se completeze orice deficienta de vitamine si minerale.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Setari de Confidentialitate
Nume Activat
Cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a putea oferi o experienta cat mai placuta
Google Analytics
We track anonymized user information to improve our website.
x

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.