jante otel

Jante din aliaj sau din otel?

Aliaj sau otel, ce s-ar potrivi mai bine masinii tale? Amble tipuri au avantaje si dezavantaje pentru moduri diferite de condus; dar, in general, daca iti doresti ca ele sa aiba atat un aspect placut dar sa fie si performante, atunci le alegi pe cele din aliaj.

Jantele din aliaj

Jantele din aliaj acum sunt standard pentru cele mai multe masini deoarece ele ofera atat un aspect placut cat si avantaje cand vine vorba de performanta. Spre deosebire de otel, aliajul de aluminiu poate fi modelat din diverse design-uri oferindu-i astfel oricarei masini un aspect unic. In plus, acest lucru le ofera si soferilor posibilitatea de a le personaliza.

Aliajul din aluminiu/nichel este mult mai usor decat otelul, iar acest lucru ofera agilitate si o accelerare mai buna. Insa, aliajul se indoaie mai usor decat otelul in cazul unui impact si are tendinta sa se sparga daca este indoit prea mult. Nu se poate hotara ce aliaj este pliabil sau care este fragil, deoarece totul consta in cantitatea de nichel adaugata – cu cat este mai mult, cu atat va cantari mai mult iar aliajul va fi mai fragil, cu cat este mai putin cu atat aliajul devine mai usor si mai maleabil.

Jantele din otel sunt mai grele decat cele din aluminiu, asa ca atunci cand sunt folosite pe o masina care inaintea acesora a avut jante din aliaj, diferenta de greutate va fi resimtita la accelerare sau agilitate, precum si in faptul ca ea coboara centrul de gravitate al masinii. Insa, ele sunt mult mai rezistente decat jantele din aliaj – este necesara o forta destul de mare pentru a indoi jantele din otel, iar spargerea lor este aproape imposibila. Totodata ele sunt mai ieftine decat cele din aluminiu, reprezentand astfel un bun plan de rezerva.

Indiferent de alegerea pe care o faci, indiferent de gustul pe care il ai ori cat de mult conteaza aspectul jantelor pentru tine, accesand site-ul anvelopaieftina.ro vei descoperi o gama variata de jante din aliaj sau din otel de la producatori de top precum Conex, Enxo, Oz, Dotz, Roller, KFZ – Elvetia, Bobert, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *