Articol.co.ro
Pozitia de alaptare, extrem de importanta
Odata ce tu si copilul tau ati devenit experti in alaptare, il vei putea hrani pe bebelus in timp ce vorbesti la telefon, citesti o carte, supraveghezi alti copii sau te plimbi. Pentru inceput, insa, cel mai bine este sa ai cat mai putine distrageri cu putinta. Cele mai multe mame incep alaptarea intr-un pat de spital, cu copilul sprijinit de o perna in poala si leganat in brate. Daca alegi aceasta pozitie, ridica patul cat mai mult posibil si pune-ti o perna in spate ca sa stai confortabil. Asaza copilul pe o perna in poala (aceasta este o idee foarte buna daca ai nascut prin cezariana), astfel incat capul sa ii fie la acelasi nivel cu pieptul tau. Iti poti pune perne pe langa corp pentru a-ti odihni bratele. Acasa te poti aseza intr-un fotoliu. Eventual ia-ti un taburet ca sa iti sprijini picioarele.
Fie ca stai in pat sau intr-un fotoliu, tine-ti spatele drept, dar relaxat. Nu sta inclinata, deoarece ar putea sa ii fie greu copilului sa suga. Daca ai sanii mari, o idee buna este sa iti bagi un prosop rulat sau o patura sub piept pentru a mentine gura bebelusului la un unghi drept.
Odata ce te-ai pozitionat corect, iti poti tine copilul in mai multe feluri. Inainte sa te externezi din spital, incearca mai multe pozitii de alaptare si intreab-o pe asistenta daca este buna tehnica pe care o folosesti. Utilizarea mai multor pozitii poate ajuta la prevenirea durerii de sani si infundarea canalelor de lapte.
www.noisibebe.ro te ajuta sa treci cu bine peste perioada alaptarii si iti ofera pompa de san si tampoane de san la preturi foarte bune.