Cauciucuri vara

Cum sa iti tii cauciucurile reci vara asta

In ultima perioada, verile au devenit din ce in ce mai calde, iar temperaturile au ajuns la maxime istorice. Toti oamenii incearca sa gaseasca locuri racoroase. Asa cum caldura creste facturile la electricitate din cauza utilizarii aerului conditionat, ea impacteaza si fiabilitatea si siguranta autoturismelor. De exemplu, exploziile de anvelope sunt in crestere, creand pericole tot mai mari pentru soferi si calatori. Insa acest risc poate fi redus, daca urmati cateva sfaturi simple de intretinere.

Anvelope noi

Doar daca aveti anevlopele umflate corect, puteti merge pe un drum lung pentru a evita astfel de esecuri. O anvelopa care nu este umflata bine genereaza mai multa caldura din cauza incovoierii peretelui lateral si afecteaza atat manipularea masinii cat si consumul de combustibil.

Temperaturile calde influenteaza foarte mult acumularea de caldura in penu, astfel slabind-ul. Totodata, sunt crescute sansele pentru un esec brusc, care de multe ori poate fi catastrofal. De aceea, presiunea corecta va ajuta cauciucurile sa isi mentina temperatura optima in intervalul de functionare. Cheia este insa sa fie corecta. Pe baza anchetei specilistilor din industrie, cele mai multe anvelope nu sunt umflate corect. Cele care nu sunt umflate suficient de bine patesc acest lucru din cauza unor controale nereusite sau a lipsei controalelor. Cu toate acestea, unii consumatori fac exact invers, umfland prea mult cauciucurile, ajungand la presiunea maxima si nu la cea recomandata de producatorul vehiculului.

Pentru a obtine performanta maxima din penuri, va sugeram sa urmati acesti pasi simpli:

  • Umflati anvelopele la setarea recomandata pe placuta de informatii gasita de cele mai multe ori pe usa soferului sau pe manualul proprietarului.

  • Verificati anvelopele lunar. Penurile vor pierde aproximativ 1 psi pe luna, iar presiunea scade cu 1 psi pentru fiecare 10 grade in minus din temperatura aerului.

  • Cumparati un copresor portabil care sa functioneze cu priza masinii. Acestea se gasesc in mai toate magazinele de piese auto.

  • Schimbati-va cauciucurile vechi cu anvelope noi. Le gasiti la cele mai bune preturi pe www.anvelopearagrup.ro. Tot aici puteti beneficia si de un hotel anvelope, in cazul in care nu aveti unde sa va tineti pneurile de iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *